מתכננים חופשה באירופה? צפויה לכם חוויה קולינרית יוצאת מן הכלל ולא משנה מהו המטבח האהוב עליכם, יש כמה מאכלים שאתם פשוט חייבים להתנסות בהם, אחרת החופשה שלכם לא תהיה שלמה. אז אתם בעיצומה של דיאטה, אולי כדאי שתעשו הפסקה קצרה ותגיעו עם מכנסי גומי או לכל הפחות אפשרות לפתוח כפתור באלגנטיות. בתאבון!
טאפאס, מדריד
אם אתם מבקרים במדריד, אתם ודאי מתכננים לאכול במסעדת טאפאסים וגם אם לא, תיתקלו בהם בכל פינה שהיא, לרבות השווקים הצבעוניים, כך שלא תוכלו להתחמק מלהתנסות בסגנון המסורתי והאמינו לנו, טוב שכך – מנות קטנות, מלוחות או מתוקות שכל ביס בהן הינו בגדר "הביס המושלם". בצקים נימוחים, גבינות שמנות ובשרים נהדרים זה לגמרי כאן.
גולאש, הונגריה
העיר בודפשט נמנית בין מוקדי התיירות האהובים ביותר בקרב תיירים מישראל ויש שיטענו כי המטבח ההונגרי הוא מהטובים בעולם ובין אם תסכימו או לא, דבר אחד בטוח – אל תוותרו על הגולאש המסורתי. מנה עשירה המתבססת על בשר כבש או בקר, בשילוב תפוחי אדמה, תבלינים מסורתיים כמו פפריקה ושום ושאר הפתעות טובות, בבישול ארוך. הטעמים – וואו.
שוודיה, סילסלט
אם אתם חובבי דג מלוח ומתכננים ביקור בשוודיה, אתם חייבים לטעום סילסלט – מנה מעולה עם שם קליט שחובבי הרינג מחשיבים כמעדן ואם תשאלו אותנו, הם לא טועים. נוסף להרינג נהדר, המנה מכילה חמוצים, סלק, תפוחי אדמה ועוד. יש סיכוי טוב שמדובר במתכון משודרג ומפונפן של שובה, אבל מה שבטוח, חייבים לטעום.
בולס, אוסטריה
אם אתם מתכננים חופשה בעיר וינה אתם חייבים להתנסות בבולס – קציצות בשר או דגים, בשילוב גזר, בצל, ירוקים ותבלינים, הנחשבים לאחת המנות המסורתיות העממיות הנפוצות ביותר וניתן למצוא אותם במסעדות, שווקים ודוכני רחוב בגרסאות שונות ולעיתים תחת שמות שונים. בקיצור – אם אתם רואים קציצות בשר בצורת כדור פינג-פונג, אל תחמיצו.
פאי בשר, אנגליה
המנה המזוהה ביותר עם אנגליה הם כמובן דגים וצ'יפס, אבל אנחנו דווקא חסידים של פאי בשר מהביל שמתיישב בול עם מזג האוויר האפור שמלווה בדרך כלל את הממלכה הבריטית (בקטע טוב, כן?). ניתן למצוא אותה בכל פאב מסורתי ובנוסף לטעמים העשירים, מדובר במנה לא יקרה שכוללת גם רוטב נהדר והיסטוריה מפוארת שעומדת מאחוריה. לא תתאכזבו.
פיילסור, איסלנד
אתם עשויים לחשוב שמדובר בנקניקיה, אבל זו תהיה טעות – הפיילסור של איסלנד הוא הרבה יותר מזה מכיוון שלא מדובר בשאריות עוף או בשר, אם כי בבשר כבש מקומי, איכותי ורך, המוגש בליווי תוספות מיוחדות שמהוות אטרקציה בזכות עצמן.
לסיכום, אירופה היא ממלכה קולינרית וההיצע הגדול עשוי להיות מבלבל משהו, אבל יש כמה מנות מנצחות שבולטות מעל כולן ואם אתם פודיס אמיתיים, אתם חייבים להתנסות בהן.