איטליה ידועה בזכות מטבח מצוין הנחשב בעיני רבים למטבח הטוב ביותר בעולם כך שגם מי שמחשיב את עצמו כבעייתי באוכל ימצא שפע רב של מקומות לאכול בהם ומאכלים ליהנות מהם, מה שהופך את איטליה למקום נהדר לחופשה בכל הרכב שהוא ותורם רבות להכתרתה כאחת מבירות אירופה האהובות ביותר. בין המאכלים האהובים ביותר מהמטבח האיטלקי תמצאו כמובן את צמד החמד – פיצה ופסטה, אך האיטלקים ידועים גם בקינוחים מושחתים וטעימים במיוחד אשר בראשם מככב הקינוח אשר אהוב על כולם ללא יוצא מן הכלל – גלידה! מיסקוזי, ג'לטו.
אם אתם מבקרים ברומא תשמחו לשמוע כי יש המוני המונים של גלידריות מצוינות שיגרמו לכם להבין שכל הגלידות שאכלתם עד כה הן למעשה "גלידות" – חיקוי של הדבר האמיתי שלא מגיע לקרסולי השמנת שלו. אבל לא רק שמנת, יש גם סורבה והוא טעים על גבול השמימי. לא תטעמו?
להלן רשימת גלידריות שיפנקו לכם את בלוטות הטעם ויגרמו לכם להרגיש כאילו אתם בגן עדן. אז מה אתם אומרים – בכוס או בגביע? דילמות דילמות…
גלידריות מומלצות ברומא
אוטאלג (Otaleg)
גלידה היא ללא ספק אחת האמנויות המתוחכמות ביותר שנכנסת אל ליבנו דרך הקיבה (הנפרדת, כן?) ומלווה את מחשבותינו (וגם את המשקל…) זמן רב אחרי שנפרדנו ממנה לשלום. במקרה זה אפשר להכתיר את מרקו, בעל הגלידריה כרב אמן בתחומו וכראייה הוא זכה בתואר "הגלידה הטובה ביותר באיטליה" שהפכה את זה לברור כשמש – יש לנו מלכה!
הגלידריה המצוינת נמצאת בשכונת טרסטברה השיקית והיא מציעה מבחר רב שלטעמים טריים המיוצרים מדי יום ביומו מחומרי הגלם האיכותיים ביותר, בהתאם לעונה. הטעמים מפתיעים ומגוונים ואם תגיעו למחרת אתם צפויים למצוא טעמים חדשים.
טעמים מומלצים: ריקוטה, פיסטוק קינמון וקלמנטינה, שוקולד לבן עם סלק וזנגביל.
כתובת: Via di S. Cosimato, 14a
סן קריספינו (San Crispino)
בין הגלידות הפופולאריות והתוססות ביותר ברומא תמצאו את גלידת סן קריספינו שהפכה למדוברת במיוחד לפני משהו כמו עשור, אז זכתה לביקורת חיובית שהתפרסמה במגזין המפורסם "ניו יורק טיימס" וזאת הפכה אותה לגלידה המדוברת ביותר בעיר בן רגע.
מאז ועד היום לעתים קרובות ניתן למצוא תוך ארוך המשתרך מחוץ לחנות ועל פי חוות הדעת ההמתנה שווה את זה בהחלט. צוות העובדים המקצועי יסייע לכם לבחור את הטעם הרצוי, אותו תקבלו בכוס בלבד (מחשש שטעם הוופל עשוי להשפיע על התוצאה הסופית) – כך שאם אתם נמנים בין חובבי הוופל, הכינו את עצמכם או המשיכו הלאה.
טעמים מומלצים: קפה, נשיקות דבש, תאנים ומרנג שוקולד מריר.
כתובת: Via della Panetteria 42
ג'יוליטי (Giolitti)
זוכרים את הצילום המפורסם בו נתפסה מישל אובמה כשהיא מלקקת גלידה ברומא? נעים מאוד, גלידה ג'יוליטי. אחת הגלידריות הפופולאריות והעמוסות ביותר ברומא אשר נמנית גם עם הוותיקות ביותר.
הגלידריה הנפלאה הזו זכתה לא מעט פעמים בתארים נחשקים ותחרויות שונות ואם לא די בכך, היא תפסה מקום של כבוד גם בפולקלור המקומי לפיו המתכונים האלמותיים שלה, אלו שמלווים אותה מאז הקמתה, שמורים בכספת סודית.
טעמים מומלצים: שוקולד נוטלה, סורבה מנגו, פודינג קרמל
כתובת: Via degli Uffici del Vicario, 40
פאסי (Fassi)
גלידריה נהדרת בה לא רק הגלידה ערבה לחך אלא גם התפאורה והאווירה באופן כללי – מדובר בחנות שמגישה גלידה אלוהית החל מהמחצית השנייה של המאה ה-19 (מה שהופך אותה לגלידריה הוותיקה ביותר באיטליה) ועל מנת לשמור על התחושה הנוסטלגית היא מלאה בפריטי וינטג' מקוריים.
הטעמים השונים המוגשים במקום מיוצרים כולם בשיטות מסורתיות מה שבא לידי ביטוי גם בטעמים החזקים והמיוחדים ואם תבקרו במקום שלא ב"עונה" (חודשים נובמבר עד מרץ) תיהנו מהנות ומבצעים שונים.
טעמים מומלצים: ויסקי, סורבה שוקולד, אורז.
כתובת: Via Principe Eugenio 65
אל סטימו ג'לו (Al Settimo Gelo)
הביטוי down to earth הוא בלי צל של ספק התיאור המושלם לגלידריה הנפלאה הזו אשר למרות כל הפרסים והתשבוחות להם היא זוכה, לרבות ביקורים רבים של מפורסמים שונים (שכל אחד מהם גורר אחריו גל פרסום גדול וחינמי) – מצליחה לשמור על אווירה צנועה ואינטימית עם שירות נעים ואדיב, מה שלא מובן מאליו באיטליה.
ואכן, מדובר בשירות יוצא מן הכלל (בהשוואה לסטנדרטיים האיטלקיים בכל אופן), בו לא רק שהצוות נעים ומחויך, הוא גם דובר אנגלית רהוטה יחסית ומאפשר לטעום לפני שבוחרים.
טעמים מומלצים: דובדבן חמוץ, פלפל חריף ואשכוליות אדומות.
כתובת: Via Vodice 21
ג'לטריה דיי גראצ'י (Gelateria Dei Gracchi)
גלידריה זו שונה בנוף המקומי, לפחות זה שנחשף בעיניי התיירים, כיוון שהיא מושכת אליה בעיקר את הקהל המקומי וזאת למרות שהיא מציעה מגוון רב של טעמים לא שגרתיים לרבות שילובים הזויים אך גאוניים.
ככזאת, טיפה קשה למצוא אותה שכן היא קטנה יחסית ולא מרכזית כמו גלידריות מפורסמות אחרות, אך האמינו לנו, אם יש מקום שכדאי להגיע אליו במיוחד – זה זה.
טעמים מומלצים: פיסטוק, שקדים, ריקוטה ואגסים, מנטה עם שוקולד ותפוז.
כתובת: Via dei Gracchi 272
פאטה מורגנה (Fatamorgana)
גלידריה צנועה למראה שמרוחק לא מסגירה את הפלא המתחולל בה מבפנים וככזו היא נחשבת לאחד המקומות המפתיעים ביותר עבור אלו שמבקרים בה במקרה מבלי לדעת שמדובר באחת הגלידריות הטובות ביותר בעיר.
מדובר בגלידה בה כל הקולקציה, אם אפשר לקרוא לזה ככה, נחשבת מעולה – גם גלידות השמנת העשירות וגם טעמי הסורבה מהם ייהנו טבעונים (אך לא רק). גם כאן ניתן למצוא טעמים מקוריים שאין בשום מקום אחר ואם אתם מרגישים שובבים – כדאי לכם להעז ולנסות.
טעמים מומלצים: טירמיסו, שוקולד מדגסקר, זנגביל אננס.
כתובת: Via Lago di Lesina 9
מיו ג'לטו נטורל (Mio Gelato Naturale)
גלידריה שלוקחת את תחום הג'לטו לרמה אחרת לגמרי עם הקפדה ודיוק בפרטים הקטנים ביותר, כמו למשל חומרי הגלם הטריים והאורגניים אשר נבחרים בקפידה ומלוקטים מכל קצוות תבל, טעמים מטריפים (עם דגש על טעמי שוקולד רבים) ותוספות איכותיות (קוניואק מישהו?).
בשונה ממקומות אחרים שם צוות העובדים מרכיב עבורכם את הקומבינציות המועדפות, כאן יעודדו אתכם לבחור את השילוב המנצח עבורכם בעצמכם וככל שהוא נועז יותר – מה טוב ומה נעים.
טעמים מומלצים: כל אחד מטעמי השוקולד עם אספרסו, גבינת פילדלפיה עם אגוזים.
כתובת: Via Romeo Rodriguez Pereira 170
ג'לטריה דל טאטרו (Gelateria Del Teatro)
אחרונה חביבה ברשימת הגלידות המנצחות של רומא נמצאת גלידריה קטנה השוכנת בסמטה צבעונית ממש בסמוך לפיאצה נבונה המפורסמת ועל כן אין סיבה שלא לקפוץ לבקר בה, שהרי היא תהיה חלק ממסלול הטיול שלכם בכל מקרה.
בדל טאטרו תוכלו ליהנות מטעמי גלידה מסורתיים כמו שוקולד ווניל אך גולת הכותרת של המקום הם דווקא הטעמים הייחודיים לגלידריה זו.
טעמים מומלצים: אפרסק ולבנדר, מרווה ופירות יער, דבדבנים שחורים, שוקולד לבן ובזיליקום.
כתובת: Via di San Simone 70