את העיר ורונה (Verona) רבים מכירים מסיפורם של רומיאו ויוליה, שנכתב במחזה של המחזאי האנגלי המפורסם שייקספיר. עם זאת, לא ההיסטוריה ולא העניין של ורונה מתחילים במאה ה-16, שהיא הזמן שבו מתרחשת הטרגדיה הבדיונית.
ורונה נמצאת במיקומה הנוכחי, במחוז ונטו הצפוני של איטליה, כבר קרוב ל-2,600 שנה. ישנן עדויות להתיישבות במקום האמצע המאה השישית לפני הספירה. בשל מיקומה המרכזי, עברה העיר ידיים רבות שהובילו לחורבן ושגשוג שלה מספר פעמים לאורך ההיסטוריה. היא כל כך מרכזית בהיסטוריה של אירופה, עד שהעיר העתיקה שלה הוכרזה על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית בשנת 2000.
עם זאת, אל תחשבו שוורונה היא רק היסטוריה ותו לא. היא עלולה להצטייר בתור מקום שקפא בזמן, עד שמכירים אותה באמת. מבנים יפהפיים, גינות וטבע, קונצרטים והופעות בארנה די ורונה ועוד, כל אלה הופכים אותה ליעד תיירותי ראשון במעלה.
ורונה היא עיר היסטורית עם מורשת שמתחרה בעתיקות שבערי אירופה, כולל רומא ומילאנו. העמים והצבאות שעברו פה, המבנים שנבנו, הגנים שתוכננו והארמונות שבהם נחרצו גורלות, כל אלה מציגים בפני המבקר היסטוריה אירופאית עשירה ומגוונת, כזו שתיתן לכם מבט עמוק על המורשת של האזור.
אין ספק שהיעד התיירותי החם ביותר בוורונה, בדומה לקולוסיאום ברומא, היא הארנה של ורונה. מדובר על אמפיתיאטרון רומי, אחד משלושת הגדולים ביותר בעולם ואחד המשומרים ביותר שבהם. הוא ידוע בכך שהוא עדיין פעיל, ונערכים בו קונצרטים מדי קיץ על ידי מיטב המוזיקאים וזמרי האופרה בעולם.
הארנה נבנתה בשנת 30 לספירה הנוצרית, כמה עשרות שנים לפני הקולוסיאום ברומא, והיא משומרת טוב יותר ממנו ומתפקדת באופן תדיר הרבה יותר. הקולוסיאום נותר בחורבנו כאתר תיירות ותו לא, בעוד שהארנה מארחת קונצרטים באופן קבוע תחת כיפת השמיים (מה שטוב בהרבה בהשוואה לקרבות הגלדיאטורים ומרחצי הדמים שנערכו בה בעבר).
הארנה הייתה יכולה בעבר להכיל מעל לשלושים אלף צופים, וגם כיום היא מארחת קונצרטים בקנה מידה גדול במיוחד. לאורך השנה כולה תוכלו להגיע אל הארנה ולהתרשם מהמבנה ומרמת השימור שלו, ובחודשי הקיץ תוכלו לקנות כרטיסים למגוון הקונצרטים שנערכים במקום.
הכיכר הזו נחשבת לאחת האטרקציות התיירותיות החשובות ביותר בעיר, שכן היא נמצאת בליבה של העיר העתיקה של ורונה (אתר מורשת עולמי, כבר אמרנו?), והיוותה בעבר את המקבילה הוורונית לפורום הרומאי. כלומר, זה היה המקום שבו התכנסו תושבי העיר, פה הושמעו ההודעות מהקיסר ופה נערך המסחר. זו הסיבה למרכזיות של הפיאצה, וזו הסיבה לכך שרבים מהמבנים ההיסטוריים החשובים ביותר בעיר מרוכזים כאן.
בין המבנים שמאכלסים את הכיכר ניתן למצוא את מגדל למברטי (ראו להלן), ארמון מאפייה (Palazzo Maffeia) ועוד. המגוון של המבנים יחד עם בתי הקפה, המסעדות והגלריות של המקום מובילים לשילוב מדהים של ישן וחדש. מקום מומלץ ביותר.
המגדל המרשים הזה, שנמצא על כיכר השוק שהוזכרה לעיל, הוא הגבוה ביותר בוורונה ומתנשא לגובה של 84 מטר. הנקודה המעניינת במגדל, מלבד העובדה שמדובר בנקודת ציון משמעותית בהיסטוריה של העיר (הוא קיבל את צורתו הנוכחית ועבר שיפוץ נרחב במאה החמש עשרה), היא שניתן לראות בו מגוון של סגנונות ששלטו בעיר בתקופות שונות. המגדל בנוי ממספר מקטעים, שכל אחד מהם בנוי בסגנון שונה.
בדומה למגדלים רבים מאותה התקופה, גם מגדל למברטי מתהדר בשעון מחוגים גדול שנמצא על הצד הפונה אל הפיאצה המרכזית של העיר. מעל השעון נמצא הראש המתומן של המגדל, שאליו ניתן לטפס באמצעות מדרגות תלולות. קשתות השיש המעטרות את ראש המגדל מאפשרות לתצפת על העיר ממעוף הציפור, נקודת מבט שלא הרבה מבקרים בוורונה זוכים לה.
את הטירה הזו יהיה לכם קשה לפספס, שכן היא מתנשאת על גבעה הנמצאת על הגדה המזרחית של נהר האדיג'ה המרכזי של העיר, במיקום בולט ביותר. אין זה פלא שהיא נבנתה דווקא בנקודה הזו. המקום, שבעבר הייתה בו כנסייה, חולש בצור אסטרטגית ביותר על העיר, ולכן מאפשר גם הגנה טובה עליה.
כאמור, במקור הייתה על הגבעה כנסייה שהוקדשה לפטרוס, עד שעל הגבעה נבנתה הטירה (שנקראה על שם הכנסייה) במאה השלוש עשרה. הטירה הייתה פעילה במשך יותר מארבע מאות שנה, והגנה על העיר ותושביה באפקטיביות רבה. כיום לא ניתן להיכנס לחדרי הטירה עצמם, אך עדיין תוכלו להסתובב בגנים ובמעברים שלה הגבעה והטירה ולהתרשם מיצירת הפאר הימי – ביניימית הזו, שעדיין עומדת בשיא הדרה (ראו להלן לגבי הרכבל של טירת פטרוס).
מבחינת הנופים על העיר, זהו אחד המקומות הטובים ביותר. בדומה לפיאצלה מיכלאנג'לו בפירנצה, גם מטירת פטרוס תביטו על העיר מנקודת תצפית פנורמית, מוגבהת ומעבר לנהר. לא מומלץ לוותר.
זוהי טירה נוספת, וכנראה חשובה יותר, שנבנתה לגדותיו של נהר האדיג'ה. מדובר במבנה שנבנה באמצע המאה הארבע – עשרה, ושהיווה נדבך חשוב ביותר בהגנות העיר וביצוריה. הוא נחשב להישג המשמעותי ביותר של משפחת סקליג'ר, משפחת אצולה ששלטה בעיר לאורך כ-125 שנה, במאות ה-13 וה-14. הטירה הזו, בניגוד לטירת פטרוס, פתוחה לקהל, וניתן להיכנס לתוכה ולהתרשם מהבנייה המסיבית. בנוסף, במקום פועל מוזיאון ובו מוצגים ותערוכות שונים הקשורים להיסטוריה של העיר בכלל ושל הטירה בפרט.
מלבד הטירה, תוכלו למצוא בצמוד לטירה גם את הגשר שלה (Ponte di Castelo Vecchio), גשר מסיבי ביותר החוצה את הנהר ומאפשר את הגישה בין הטירה ובין העיר. כבר ממבט ראשון ניתן לראות שהגשר נבנה על מנת להגן על הנהר והטירה, שכן שלל העמדות שבו וכן המסיביות האימתנית שלו משדרים זאת בכל תוקף. על מנת להמחיש את ההישג של משפחת סקליג'ר, נציין שכאשר הוא נבנה הוא היה הגשר הארוך ביותר בעולם מסוגו.
לאורך הגשר פזורים מספר מגדלי קרב שאליהם תוכלו לטפס על מנת לקבל נקודת תצפית מוגבהת על העיר והנהר, וכן תוכלו לרדת מהגשר על מנת ללכת לגדותיו של נהר האדיג'ה. אל תפספס סשן של תמונות כאן, באחת הנקודות הפוטוגניות ביותר בעיר.
בקברים הללו נקברו מספר מלכים משושלת סקליג'ר המפורסמת של ורונה (ושל מחוז ונטו בכללותו, למעט ונציה), שהשפעתם על העיר עולה על זו של כל שליט אחר. הקברים בנויים בסגנון גותי מובהק, על סבכות הברזל השחורות, המגדלים המחודדים הרבים והזרות שלהם בין הבניינים הוורוניים הקלאסיים.
ישנם חמישה קברים בסך הכל, שבהם קבורים קאנגרנדה הראשון (Cangrande), מסטינו השני (Mastino), אלברטו השני קאנסיניוריו (Cansignorio) וג'ובאני, כולם לבית סקליג'ר. בקבר של זה האחרון תוכלו לראות ארון קבורה ומסכת מוות של ג'ובאני, שעוצבה זמן קצר אחרי מותו.
אם עוד לא נמאס לכם מהשוואות לרומא, ודאי תשמחו לדעת שגם ורונה מתהדרת בשער ניצחון שנבנה במאה הראשונה לספירה (כן, דומה לשער הניצחון של טיטוס ברומא, ושער קונסטנטין המאוחר בהרבה, שנמצאים ליד הקולוסיאום). הקשת הזו נבנתה על ידי משפחת גאווי, משפחת אצולה רומאית, והיוותה נקודת ציון חשובה בעיר. בעת העתיקה היא עמדה בקצה ויה פוסטוריום או ויה סאקרה, ובימי הביניים היא היוותה את שער הכניסה המרכזי לעיר העתיקה והמוקפת חומה.
במהלך כיבושי נפוליאון ניזוקה הקשת בצורה קשה, ורק במאה העשרים היא שוחזרה לצורתה המקורית. כיום ניתן להתרשם ממנה בקלות, שכן היא נמצאת ממש בסמוך לטירה הישנה שהוזכרה לעיל. בלילה הקשת מוארת בטוב טעם, מה שהופך את השיטוט בקרבתה לרומנטי במיוחד.
אם אתם רוצים לראות את הדבר האמיתי, כלומר שער שנמצא בין בתים והיווה בעבר את אחת הכניסות הראשיות לעיר, הרי ששער בורסארי הוא המקום עבורכם. השער בעל הקשת הכפולה היווה את דלת הכניסה לרחוב הרומאי של וורונה העתיקה, שהתפרש לאורך העיר ממזרח למערב. החשיבות שלו בעת העתיקה מסבירה את הגובה שלו (הוא בגובה של הבניינים הסמוכים, בני שלוש קומות) והן הקישוטים הרבים המעטרים אותו.
בדומה לערים אחרות באיטליה (כדוגמת פאדובה), גם בוורונה נמצאת פיאצת האדונים, הנמצאת קרוב ללב הפועם של העיר העתיקה ומכילה רבים מבתיהם של האנשים החשובים ביותר בעיר. בוורונה, הפיאצה הזו נמצאת קרוב לכיכר השוק שנזכרה לעיל, מה שממחיש עד כמה היא נמצאת במרכז העניינים.
הכיכר החלה להיבנות בימי הביניים, גם היא בזמן שושלת סקליג'ר. במרכזה נמצא פסל ומזרקה המוקדשים לדנטה אליגיירי, המשורר הפיורנטיני המפורסם שכתב את הקומדיה האלוהית (בין היתר) במאה השלוש עשרה, והניח את היסודות לשפה האיטלקית המודרנית. עם זאת, הפסל הוצב שם רק במאה השבע עשרה, בעוד שרבים מהבניינים בפיאצה מוקדמים הרבה יותר מכך. דוגמאות למבנים היסטוריים חשובים שעומדים עד היום בשטחה של הפיאצה הם ארמון המחוז (Piazza della Regione), ארמון קאנסיניוריו שהיה מרכז השליטה של שושלת סקליג'רי, ארמון ראש העיר (Palazzo del Podestà) ועוד רבים.
בנוסף לערך ההיסטורי העצום של הכיכר, היא משמשת כיום כמקום שבו נערכים מופעי רחוב וקונצרטים מאורגנים בתדירות גבוהה יחסית. מומלץ לברר מראש מה קורה בפיאצת האדונים בתקופה שבה אתם מבקרים בוורונה.
בוורונה חיו יהודים החל מהמאה התשיעית לספירה. הם חוו טלטלות ומשברים, עליות ומורדות, וכיום הקהילה בוורונה היא אחת הקטנות ביותר באיטליה. עם זאת, ובהתאם לעברה המפואר ולקהילה הגדולה והמשגשגת שהייתה כאן פעם, תוכלו להגיע לבקר בבית הכנסת (היחיד ששרד מתוך ארבעה שהיו כאן פעם) ולהתרשם מההיסטוריה של אחת מהקהילות היהודיות העתיקות ביותר באירופה.
בית הכנסת הנוכחי החל להיבנות באמצע המאה התשע עשרה, ובנייתו הושלמה רק לקראת אמצע המאה העשרים בשל היעדר תקציב ושאר מרעין בישין. הוא נמצא כיום ב- Via Portici 3, מבנה גדול, מרשים וייצוגי, שבו תוכלו להתפלל בשבתות וחגים ובמוזיאון שלו תוכלו ללמוד על המורשת של הקהילה.
זהו אחד הארמון המומלצים ביותר לביקור בוורונה, הן בשל המבנה עצמו והן בשל הגנים שבו, המהווים את אחת הדוגמאות המרשימות והאותנטיות ביותר לגנים איטלקיים. המבנה הרנסאנסי הזה נבנה כהרחבה של מבנה קיים במהלך המאה השש עשרה, והוא נבנה בצורת ח' שאפשרה את קיומם של קונצרטים והופעות בגינה הפנימית של הארמון. הוא הפך למשכנה הקבוע של האקדמיה הפילהרמונית של וורונה, וקירותיו עוטרו בציורים בסגנון הרקוקו.
הגנים של ארמון ג'וסטי הם גנים איטלקיים, ונחשבים לגנים היפים ביותר באירופה בסגנון הרנסאנס. הם מומלצים במיוחד עבור חובבי גנים, שכן העיצוב היפהפה שלהם משך ומושך אליהם מבקרים מפורסמים מכל העולם. בין אלו ניתן למנות את מוצרט, גתה, הקיסר יוזף השני ועוד רבים. הגנים מעוצבים סביב שמונה כיכרות נפרדות, כאשר לכל כיכר סגנון, עיצוב ומזרקה משלה. בנוסף, הגנים הם מקום אידיאלי לצפייה בגני טרסות תלויים, כמו גם בגן מבוך שהיה מקום בעבר, ושוחזר באמצע המאה העשרים.
מי שמבקר בוורונה יגלה לא מעט נקודות עניין ואטרקציות, שהופכות אותה ליעד בלתי רגיל ולמקום שאסור לפספס. הן מספרות את סיפורה ארוך השנים והופכות את הביקור בה למיוחד עוד יותר. חלק מהן פופולריות מאד ועשויות, ובייחוד בחודשי הקיץ, להיות עמוסות במבקרים וחלק, לשמחתנו, קצת פחות.
זוהי הפיאצה הגדולה ביותר בוורונה, ויחד עם כיכר השוק ופיאצת האדונים היא משלימה את המשולש של הפיאצות החשובות ביותר בוורונה. מדובר באחת האטרקציות המרכזיות של העיר, בין היתר מפני שהפיאצה הזו נמצאת בצמוד לארנה של ורונה. זו הסיבה שרבים באים לפיאצה ברה על מנת להצטלם על הרקע הפוטוגני של הארנה והבניינים הסמוכים לה.
מלבד הארנה, תמצאו בפיאצה מספר מבנים היסטוריים נוספים שלא תרצו לוותר עליהם. ארמון הגראן גוארדיה (Gran Guardia) הענק, שקשתותיו מאתגרות אפילו את אלו של הארנה הסמוכה ושהיווה מקום התכנסות לחיילים לאורך מאות שנים, וארמון ברביירי (Palazzo Barbieri) הניאו – קלאסי שמהווה כיום את בית העירייה, הם דוגמאות למבנים יפהפיים הנמצאים בכיכר. נוסף על כך, הפיאצה משופעת במסעדות, בתי קפה, חנויות מזכרות ועוד. בקיצור, היא אחד המקומות המושלמים לבלות בו אחר הצהריים תיירותי במיוחד בוורונה.
הרחוב הססגוני והצבעוני הזה מחבר בין שתיים מהפיאצות הכי חשובות של ורונה – פיאצה ברה וכיכר השוק. בניינים בני שלוש קומות תוחמים את הרחוב הצר הזה משני צדדיו, כשבקומה התחתונה נמצאות חנויות של שלל מותגים ובוטיקים בינלאומיים מוכרים. הרחוב הזה היווה בעבר את הלב הפועם של העיר העתיקה, והגישה לציבור הורחבה רק לאחר שכמה ארמונות כאן נהרסו במהלך המאה ה-14.
על אף שמדובר בחוויה תיירותית צפופה (בטח בחודשי הקיץ וסביב תקופת חג המולד), זו אחת שלא כדאי לפספס. בכל מצב שבו תרגישו שהעומס מציף אתכם, תוכלו לחמוק לסמטה צדדית ולקוות לפגוש ורונאי מסוגנן שמטייל עם הכלבלב הקטנטן שלו.
אז הנה, סוף סוף הגענו אליו. הבית המפורסם, עם המרפסת המפורסמת, שבו מתרחשת אחת הסצנות המפורסמות במחזה הטרגי של שייקספיר, רומיאו ויוליה. יש לציין שאת הסיפור כתב לראשונה הסופר לואיג'י דה פורטו, ורק לאחר מכן הוא עובד למחזה על ידי שייקספיר. מרפסת האבן הקטנטנה, היוצאת ישירות מן החדר ובולטת על פני הבניין החף – ממרפסות למעט היא, מעוררת השראה כבר מאות שנים בזוגות אוהבים המבקרים במקום, בויה קפלו (Via Cappello 23).
אם גם אתם קיבלתם השראה לזוגיות שלכם מהזוג האיטלקי הרומנטי בן המאה ה-16 (שלא היה ולא נברא), אתם מוזמנים להגיע לכאן, ליהנות משלל הפריטים המוצגים בבניין, לגעת בשד הימני של פסלה של יוליה המוצב במקום (סגולה, מטרידה משהו, לאהבת אמת) ולראות את מאות כתובות האהבה החקוקות במקום. אין ספק שמדובר באחת מנקודות העניין החמות ביותר בעיר.
אם אתם כבר במוד, בית פרטי שנמצא בסמוך למרפסת של יוליה נחשב בקרב מעריצי הזוג לבית משפחתו של רומיאו (משפחת מונטגיו). אין לכך ביסוס אמיתי בקרב החוקרים של התקופה, אבל זה לא מפריע לרבים מחובבי הז'אנר לבקר במקום. בכל מקרה, בקומת הקרקע של המבנה נמצאת היום מסעדה, כך שתוכלו אפילו להיכנס לבית עצמו.
בעבר אירחה טירת פטרוס את הסטודנטים לאומנות של ורונה, ועל מנת לעזור להם לטפס לכיתות שנמצאות במעלה הגבעה נבנה הרכבל המוביל מתחתית הטירה עד לקצה העליון. במהלך מלחמת העולם השנייה הופסק השימוש בו, והוא חזר לפעולה רק לפני כשלוש שנים, בשנת 2017. הקרון העשוי זכוכית יעלה אתכם 55 מטר לגובה בזווית תלולה ביותר, עד לחלק העליון ביותר של הטירה. העלייה (לאורך כ-160 מטר) אורכת כדקה וחצי, ובמהלכה תוכלו לצפות בוורונה הנגלית אליכם בנוף פנורמי מרהיב.
תוכלו לרכוש כרטיס הלוך וחזור (בעלות של כשני אירו לאדם), או לחלופין לרכוש כרטיס כיוון אחד ולרדת את הגבעה בנינוחות, כשוורונה נשקפת אליכם בזוויות שונות. זהו השילוב המושלם בין חוויה ורונאית קלאסית, ובין אטרקציה כיפית שמבוגרים וילדים כאחד יכולים ליהנות ממנה.
ורונה קרובה לאתרים רבים, שניתן לשלב בעת הביקור בה (בין אם בוחרים אותה כחלק מטיול כוכב ובין אם לאו). אפשר ללון בה כמה ימים וממנה לצאת לערים, אגמים ואתרים מיוחדים ואפשר להגיע אליה גם לביקור קצר כשנוסעים ליעד אחר ורחוק יותר.
רבים מהישראלים מכירים את אגם גארדה, שכן הוא נחשב לאחד היעדים המועדפים לטיולי משפחות באירופה (בדומה ליער השחור). על אף שאיטליה בכלל ומחוז ונטו בפרט משופעים באגמים לאין ספור, לאגם גארדה שמור מקום של כבוד בראש הרשימה. ראשית, הוא הגדול ביותר באיטליה. ורונה נמצאת דרומית מזרחית לאגם, ונסיעה לא ארוכה ממנה תביא אתכם אליו. האגם הוא מקום מושלם לטיול יום מחוץ לוורונה, הן לחובבי ההיסטוריה, חובבי הטבע וחובבי האטרקציות.
נציין כאן רק את העיירה המפורסמת סירמיונה (Sirmione), שהיא הידועה ביותר מבין העיירות השוכונות לחופו של האגם, וגם אחת הקרובות ביותר לוורונה. הרובע ההיסטורי של העיירה בולט אל תוך האגם, כשהוא יושב על מעין חצי אי ומוקף מכל צדדיו במי האגם. בין שלל האתרים ההיסטוריים ונקודות העניין של העיירה ניתן למנות את טירת סקליג'רי (כן כן, אותה משפחה), מגוון רחב של אטרקציות, חנויות, מעיינות מרפא ועוד, וכן את בתי העץ העתיקים ברובע העתיק של העיר, המוכרים כחלק מאתר מורשת עולמי של אונסק"ו.
אלה היא עיירה קטנה ומקסימה צפונית לוורונה, כזו שתיצור עבורכם טיול יום מושלם אם נמאס לכם מהמוני התיירים הפוקדים את ורונה. תוכלו להגיע אליה באמצעות רכבת (מהירה או פרברית), כשהנסיעה אורכת מקסימום 45 דקות. זהו יעד לא מוכר כל כך, מה שהופך אותו לאידאלי עבור אלו הרודפים אחרי שקט ומקומות שאינם תיירותיים. בנוסף, זהו מקום מושלם לשופינג, שכן המשי המיוצר באלה הוא אחד המפורסמים ביותר בעולם.
אם תחליטו להגיע לטיול יום באלה (בין אם תבקרו רק בה ובין אם בעיירות נוספות באזור), יש לא מעט דברים לראות. כמובן שלא כאן המקום להרחיב, אך נוכל לציין כמה מהם. ארמונות הבארוק הרבים של אלה הם תוצר ישיר של עושרה של העיר שמגיע לה מייצור המשי המפורסם שלה. הארמונות הללו שווים ביקור, ואין ספק שתתרשמו מהם ביותר. מוזיאון הפסנתר העתיק (Museo del pianoforte antico) הוא אתר חובה לביקור לחובבי המוזיקה, שכן בו תמצאו את פסנתריהם של מוצרט, בטהובן, שופן ושוברט. המרכז העתיק (Centro Storico) של אלה הוא אחד המשומרים ביותר בצפון איטליה, כך שגם הוא שווה ביקור מיוחד.
ערים רבות בצפון איטליה – ונציה, טרנטו, בולוניה, מילאנו, פאדובה ועוד רבות אחרות, נמצאות כולן במרחק נסיעה מוורונה ואפשר להגיע אליהן במסגרת טיול יום. מומלץ לבחור נושא, אזור או עיר אחת, ולמקד בהם את המאמצים שלכם. יש כל כך הרבה מה לעשות באזור של וורונה ובערים האלה, שכנראה שלא תספיקו לעשות זאת ביום אחד ואפילו לא בטיול אחד. בחרו לכם את הדברים שבהם תרצו להתמקד, ושמרו את האחרים לפעמים אחרות שבהם תבקרו באזור.
סוג אטרקציה
כיכר היסטורית
רמת מחיר
ללא תשלום
על האטרקציה
כיכר השוק היא הכיכר העתיקה השוכנת בלב העיר בה התקיימו התכנסויות, נאומים וסחר.
סוג אטרקציה
כיכר היסטורית
רמת מחיר
ללא תשלום
על האטרקציה
כיכר עתיקה בה נערכו אסיפות והתקיים מסחר. בכיכר מבנים חשובים, מונומנטים היסטוריים ועוד.
סוג אטרקציה
דרך מרכזית / דרך היסטורית
רמת מחיר
ללא תשלום
על האטרקציה
דרך מרכזית ששימשה לאורך תקופה ארוכה בהיסטוריה כציר המקשר לאתרים החשובים בעיר.
סוג אטרקציה
שדרת קניות
רמת מחיר
ללא תשלום
על האטרקציה
שדרת מעצבים יוקרתית השוכנת בלב העיר העתיקה ומחברת בין כיכר השוק וכיכר ברה.
סוג אטרקציה
נקודת עניין, מרחב ציבורי
רמת מחיר
ללא תשלום
על האטרקציה
אחת הכיכרות המרכזיות בוורונה, וודאי אחת המרשימות בהן. משמשת כנקודת מוצא למגוון אטרקציות ואתרים פופולריים בעיר וכמקום מנוחה ומפגש בין לבין.
סוג אטרקציה
אתר היסטורי, נקודת תצפית
רמת מחיר
$$
על האטרקציה
אחת מנקודות התצפית הפופולריות ביותר בעיר, הודות לנוף הפנורמי עוצר הנשימה שבראשו
סוג אטרקציה
אטרקציה תיירותית, תרבות
רמת מחיר
$$
על האטרקציה
המקום בו מתרחשת הסצנה המפורסמת מהמחזה "רומיאו ויוליה", וזהו ככל הנראה הבית המפורסם ביותר בוורונה כולה.
סוג אטרקציה
אתר היסטורי, הופעות חיות
רמת מחיר
$$
על האטרקציה
אמפיתיאטרון מרשים הנחשב לשלישי בגודלו בעולם כיום. שימשה בעבר לקרבות גלדיאטורים וקרקסים, וכיום מתקיימים בה קונצרטים והופעות חיות
סוג אטרקציה
אתר היסטורי, נקודת עניין
רמת מחיר
ללא תשלום
על האטרקציה
גשר קשתות רומאי החוצה את נהר האדיג'ה בוורונה ונחשב לגשר העתיק ביותר בוורונה. משמש כנקודת תצפית מרהיבה על העיר העתיקה.
- 33 המלונות הטובים ביותר ברומא -
- 10 המלונות הטובים ביותר במילאנו -
- 10 המלונות הטובים ביותר בונציה -
- 9 המלונות הטובים ביותר בנאפולי -
- 15 המלונות הטובים ביותר בפירנצה -
- 10 המלונות הטובים ביותר בטורינו -
- 17 המלונות הטובים ביותר בורונה -
- 10 המלונות הטובים ביותר בסורנטו -