סדנאות הינן מעין קורסים קצרים, שכוללים השתתפות פעילה של החברים בסדנה, ומטרתן להכשיר ידע מעשי כמו הכשרה, לימוד טכניקות וחיזוק מיומנויות. לרוב, סדנאות עוסקות בלימוד של הפעילות שנעשית בסדנה עצמה. כלומר, בסדנת בישול בשטח, שמיועדת לקבוצות, לומדים המשתתפים לבשל ביחד בשטח. העבודה המשותפת, השינוי בסביבה הפיזית ובסביבה האנושית מהעיסוק היום-יומי בבישול, מייצר תשומת לב לפעילות שנעשית לעתים מבלי משים, ודורש התמקדות בחלוקה לא רגילה של משימות, תפקידים ותחומי אחריות.
למה סדנת בישול?
הארוחה המשותפת, בסיום המהנה של סדנאות בישול בשטח, היא חוויה נהדרת, טעימה ומשביעה במיוחד, עבור הצוות שעמל לתכנון ולהכנה של מנות הארוחה וההומור המשותף הופך את הערב כולו למתוק וכיפי במיוחד. אבל הארוחה הזו היא אכן מסיבת הסיום של הסדנה אבל היא לא העיקר, למרות שבאנו לבשל ולאכול, הקסם שמתרחש בין השולחנות, הסכינים, המגשים והמחבתות הוא קסם של תקשורת חיובית, חלוקת ידע יעילה, שיתוף פעולה פורה וחיזוק הביטחון העצמי של המשתתפים. מסדנת בישול תצאו שבעים אבל גם מלאים בהבנות חדשות ויכולות משופרות.
למה סדנה בשטח?
גם אם מדובר על סדנת גיבוש של סטודנטים, על חוויה משותפת של צוות מתגבש, על אירוע מיוחד של קולגות או על יום כיף של קבוצת חברים – פעילות שמתרחשת בתוך חלל סגור, מואר בחשמל וממוזג מוכרת כבר לכולם ובכל פעילות דומה, סביר שנמצא את רוב המשתתפים מסיטים מבט אל מסך הסלולרי או מתנתקים מהעשייה המשותפת. היציאה אל הטבע, אל השטח. ההתייחסות לאור שמושפע מהזמן שעובר, הצורך לאלתר עמדות בישול ולייצר צוותים פעילים ומוצלחים עבור כל משימה, מעירים את המוח וגם את הלב וגורמים לכולם להיות מרוכזים באנשים שסביבם ובמשימתם המשותפת.
מה הקשר בין סלט לשיתוף פעולה?
סדנת בישול בשטח דורשת מהמשתתפים לפעול בצוותים בתחום שנחשב בדרך כלל לספורט יחידני. עבודה בצוות דורשת התאמה של המשימה, חלוקה של משימות המשנה, בחירת מנהיגים, שילוב משימות המשנה ליצירת המשימה המשולבת, תקשורת טובה וחיובית בין חברי הצוות ובין הצוותים – העשייה הזאת, בתחום הבישול בשטח שנתפס כחוויה כיפית, מיוחדת ומהנה מייצר סדנה שהופכת לזיכרון משותף שישפיע, בתקווה, לטובה על העבודה או היצירה המשותפת בהמשך.
חוויה שלא שוכחים
כאשר יוצאים מהחדרים הסגורים ומהחללים המוכרים, מתגלות תכונות חדשות ומיוחדות גם אצל מי שנתפס שקט ומופנם וגם אצל מי שמוביל פעילויות מסוגים אחרים בדרך כלל. העשייה הפיזית מוציאה את בעלי הידיים הכישרוניות לאור ונותנת גם מקום ברור למנהיגים טבעיים. סדנת בישול בשטח מוציאה אתכם לעשייה מיוחדת, במיקום לא שגרתי ומאפשרת ללמוד על דרכים חדשות לשתף פעולה ולייצר עבודה והצלחה בדרכים שונות. החוויה והארוחה שבסיומה הופכת את הסדנה לחוויה בלתי נשכחת שתהפוך לחלק בלתי נפרד מההווי החברתי של חברי הצוות.