טורינו היא עיר עם עבר וזה בא לידי ביטוי גם באוכל. יש בה מסעדות שפועלות מאות שנים. כן, זאת לא טעות, מאות. פורטו די סבונה היא אחת מהן ואחת מהוותיקות בעיר. היא פתחה את שעריה בשנת 1863, מה שטכנית אומר שהיא לא קיימת מאות, אלא רק מאה אחת ועוד חצי מאה, אבל במונחים של מסעדות – מדובר בנצח.
פורטו די סבונה נמצאת לא רחוק מגדות נהר הפו, משקיפה אל פיאצה ויטוריו ונטו הידועה והיא במרחק קצר ממוזיאון הקולנוע הלאומי ומאטרקציות נוספות שמן הסתם תעברו בהן בביקורכם בעיר.
בניגוד למסעדות אחרות עם עבר מפואר שנמצאת במבנים עתיקים ומרשימים, פורטו דה סבונה לא ממנפת את המוניטין שלה לכיוון היוקרה. היא מגישה אוכל טוב, מקומי, משביע, טעים – ושומרת על תמחור הוגן כדי שכמעט כל אחד יוכל ליהנות מארוחה במקום. זאת גם הסיבה שאין יותר מדי גינונים, עיצוב מתחכם ויוקרתי או מילים מפוצצות בתפריט. רק אוכל שמבושל עם ידע שעובר מדור לדור כבר למעלה ממאה וחמישים שנה.
האוכל במסעדה הוא כמובן איטלקי. בתפריט תמצאו קלאסיקות כמו אניולוטי, ניוקי, רביולי ויטלו טומטו ולקינוח פנה קוטה. הבר במקום מחזיק מבחר נאה של אפרטיבו, למקרה שתרצו לשתות משהו בקטנה. צמחונים יוכלו למצוא בקלות מה לאכול ויש אפילו מנות שהותאמו לרגישים לגלוטן.
העובדה שמדובר במסעדה עממית יחסית אומרת שלפעמים אפשר פשוט להיכנס בדלת ולגלות שיש מקום. למרות זאת, בעונת התיירות יהיה יותר קשה להשיג שולחן ואם אתם מעוניינים לשבת במקומות הטובים (בקיץ, למשל, מומלץ לשבת בחוץ) – נסו להזמין שולחן מראש.
המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע. שעות הפתיחה משתנות מעט בסופי שבוע, אך המקום נפתח ב-12:30 ומגיש ארוחת צהריים עד השעה 14:30 או 15:00, בסופי שבוע. בשעה 19:30 פורטו די סבונה נפתחת שוב לארוחת ערב, שמוגשת עד 22:30.