טרטוריה פרו די קוואלו היא מסעדה ותיקה בכל קנה מידה. היא קיימת מאז 1944, שאם חושבים על זה קצת מדובר בשנה די מוזרה לפתוח בה מסעדה באיטליה. היבשת כולה עלתה בלהבות ומי בכלל חשב על להגיש אוכל. אז זהו, שדווקא בגלל המלחמה ההיא, קמה המסעדה הזאת.
ליתר דיוק, מי שפתח את המסעדה ואבא של הבעלים הנוכחיים, ג'זופ סימינה, הפך להיות מובטל אחרי שהמפעל שהוא עבד בו נהרס בהפגזות. האבטלה קצת שיגעה אותו, אז הוא התחיל לעבוד כמלצר במסעדה. אבל הכסף לא הספיק אז הוא היה צריך לתת גם משמרות במטבח ולבשל – וכל השאר היסטוריה. אגב, וחשוב לציין שבתקופה ההיא, לבשל היה יותר לאלתר אוכל ממה שיש – ולא היה הרבה: קציצות סרדינים, שעועית וירקות וכל שאר המאכלים שנכנסים בכיף בקטגוריה של "אוכל של עניים".
מאז קרו הרבה דברים באיטליה בכלל ובמסעדת פרו די קוואלו בפרט, אבל המאכלים האלה, שהם לא בדיוק הבישול הכי מתוחכם עם הרכיבים הכי יקרים – נשארו בתפריט. לא רק שהם נשארו בתפריט, הם גם הפכו להיות מנות הדגל. כי אוכל של עניים, מה לעשות, הוא איכשהו האוכל הכי טעים.
כיום משתמשים במסעדה בחומרי גלם איכותיים בהרבה וגם התפריט התרחב ומכיל עוד כמה קלאסיקות סיציליאניות כמו פסטה קון לה סרדה (פסטה עם סרדינים, צנוברים, צימוקים ועוד דברים שנשמעים לא קשורים אבל מייצרים בסוף מנה מעולה). יש גם פירות ים מטוגנים, סרדינים מטוגנים וסוגים רבים של פסטות. המנות נדיבות והמחירים סבירים ביותר, כך שהסועדים מקבלים תמורה טובה למחיר.
המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע, חוץ מימי ראשון. ארוחת צהריים מוגשת בין השעות 12:00 ל-15:30. בימים רביעי, חמישי ושישי, המקום פתוח גם בשעות הערב – בין 19:30 ל-23:00. מומלץ להגיע לאכול מיד עם פתיחת הדלתות. מי שייקח את הזמן ויגיע אחרי, עלול למצוא את עצמו מחכה בתור ארוך במיוחד.