אל ג'דידה היא לא מסעדה איטלקית טיפוסית. למעשה, היא בכלל לא מסעדה איטלקית. היא רק מסעדה שנמצאת במילאנו. בצד השני של הדלת מגיעים למרקש, לארמון מפואר עם שפע אוכל ואווירה מזרח תיכונית אמיתית.
היחוד של המקום הוא שהוא לא מציע רק ארוחת ערב, אלא ממש ערב מלא של בילוי. מתחילים מארוחה וממשיכים עם רקדניות הבטן, מיד לאחר מכן אפשר להזמין נרגילה. בערבים מסוימים יש הופעות מוזיקליות ובשאר הזמן הדי-ג'יי מנגן לאורחים את מיטב המוזיקה הערבית. במילים אחרות, לילה שלם במרוקו, רק במילאנו.
השולחנות במסעדה נמוכים והספות מלאות בכריות מרופדות, כדי שהישיבה תהיה נינוחה עד כמה שניתן. בכל זאת, לאל ג'דידה לא מגיעים כדי לאכול וללכת. האוכל מוגש במגשי כסף ומסביב שטיחים אוריינטליים. אלף לילה ולילה.
האוכל עצמו, זה כמעט מובן מאליו, מוגדר כחלאל. ברמה הקולינרית, מוגשים שם מיטב המטעמים של המטבח הערבי ובדגש על המטבח המרוקאי והלבנוני ואזור המגרב. התפריט מוכר מאד לסועד הישראלי: קוסקוס עוף וקוסקוס בקר ומרק חרירה ומוסקה ושישקבב וכמובן: טאג'ין – עוף או בקר או טלה. היינות במקום הם ממיטב התוצרת האיטלקית.
מדובר במסעדה גדולה, שכוללת גם פטיו סגור, ומעבירה אווירת חפלה ולכן אפשר, ואולי אפילו רצוי, להגיע אליה בקבוצה ובמתכונת חגיגית במיוחד.
המחיר לארוחה ממוצעת עומד על 30 אירו לאדם. זה לא כולל שתיה, נרגילה וגם לא טיפ.