"בעולם שבו כולם שפים, אנחנו רק טבחים. אנחנו רוצים שהאוכל שלנו ידבר בשבילו עצמו". במילים האלה נפתח התיאור של המסעדה באתר שלה. הצהרת כוונות לגבי מי נמצא כאן במרכז העניינים: האוכל, הסועד, החוויה, אבל לא האגו של השף.
מה בתפריט? ובכן, זוהי שאלה קצת מורכבת כי בקונטרסטה אין בדיוק תפריט. המסעדה נשענת על מסורת עתיקה של אוסטריות שבהן לא מציגים תפריט, אלא מדברים עם הסועד, שומעים אותו ולפי מה שקורה שם, מתחילים להוציא מנות. גם בקונטרסטה רוצים שהדיאלוג הזה יוביל את הארוחה. זה אמנם דורש מידה מסוימת של אמון, אבל לפי הביקורות של הסועדים על המסעדה, כנראה שהצוות ראוי לו לגמרי.
אבל אם צריך בכל זאת לדבר על האוכל, אז אפשר לומר שהוא מתמקד באוכל איטלקי מסורתי, אוכל ים תיכוני ומעל לכל זה – פיוז'ן, כי בכל זאת מדובר במסעדה מודרנית שרוצה לחדש. על המטבח מנצח שף מטיאס פרדומו, שמסעדותיו האחרות זוכות גם הן לאהדה רבה ואף לכוכב מישלן.
כמו שכבר נכתב, בקונטרקסטה מבטיחים חוויה, לא רק אוכל טוב, אז הרבה מחשבה הושקעה בעיצוב של המבנה העתיק ששוכן ברחוב סואן. פנים המסעדה לבן, הווילונות לבנים, המפות לבנות, אפילו הכסאות לבנים. אלגנטי.
את המסעדה הזאת קשה למצוא. צריך להבחין בפעמון הנחבא, לצלצל בו, להיכנס, לעבור בחצר קטנה – ורק אז נחשפת המסעדה.
אם אתם טבעוניים, צמחוניים או רגישים לגלוטן, תשמחו לדעת שהתפריט (או בעצם, האין תפריט) מתחשב גם בכם ויש אופציות צמחוניות, טבעוניות ונטולות גלוטן.