מאז שנפתחה באפריל 2018, גוסטריום צוברת מעמד של אחת מהפיצריות הטובות ביותר בפירנצה. אתרי הביקורות מלאים בהמלצות חמות המשבחות את צורת ההכנה הייחודית של הפיצה, האיכות של חומרי הגלם והתוספות, הניקיון של המקום והשירות החם והלבבי של אנשי הצוות.
גוסטריום שוכנת בלב האזור ההיסטורי של פירנצה, סמוך לפיאצה דלה רפובליקה ופיאצה דלה סיניוריה הפופולריות. קל מאוד לפספס את גוסטריום מכיוון שהמקום עצמו קטן מאוד והאזור בו הוא נמצא מלא ב"מלכודות תיירים" קולינריות, אבל אם אתם רוצים לאכול פיצה איטלקית אותנטית ומענגת – עשו את המאמץ וחפשו אותה, רק השתדלו להגיע עד 16:00 (על אף שגוגל מציין אחרת) – המקום נסגר מוקדם וסביר להניח שאם תגיעו לקראת הסגירה כבר לא יישאר לכם מה לאכול… קחו בחשבון כי בגוסטריום אין הרבה מקומות ישיבה ולכן ייתכן ותצטרכו לעמוד בתור כמה דקות.
אז מה הופך את גוסטריום לכל כך אהובה? הבעלים של המקום נוקט בגישת אפייה ייחודית – הוא אופה את הבצק כך שהוא רק חצי מוכן, ולאחר מכן מוסיף מעליו את התוספות. בדרך הזאת, כשהפיצה נבחרת, היא חוזרת לתנור והבצק משלים את תהליך האפייה (ולא נאפה מחדש), כך שהיא יוצאת טרייה לחלוטין.
ואם כבר מדברים על תוספות, בגוסטריום תיתקלו בשילובים חלומיים של מגוון בשרים, גבינות, ירקות ועשבי תיבול טריים ומובחרים, הנערמים בשפע על כל ריבוע פיצה (ולא משולש). הפיצות האיטלקיות אינן נחתכות למשולשים אלא לריבועים שווים, והסועדים משלמים לפי המשקל של כל ריבוע.
גם בגוסטריום כמובן עושים שימוש בשיטה הזאת. מחירי הפיצות נעים בין 2.5 ל-4.5 אירו ל-100 גרם פיצה, כך שאתם משלמים על כמה שאתם אוכלים ויש לכם אפשרות גדולה יותר לגוון בתוספות, מכיוון שהריבועים אינם גדולים.
לצד הפיצות תוכלו להזמין שתייה קלה, בירות או יין איטלקי מקומי ומצוין. המבחר אינו גדול אבל מי צריך יותר מזה כשאוכלים את אחת הפיצות הטובות ביותר בפירנצה?