פישינג לאב אלה מוראטה היא מסעדת דגים ומאכלי ים השוכנת בחלל היסטורי מרהיב שפעל כבר במאה ה-13 ואירח במשך מאות שנים את את הדמויות החזקות והחשובות ביותר בפירנצה. כיום החלל משמש כמוזיאון שעלה לאחרונה לחדשות לאחר שהתגלה בו דיוקן של המשורר הנערץ דנטה אליגיירי, והמסעדה פועלת בו במקביל, עם נוף ליצירות אמנות מרתקות ומנות טריות ומענגות שהגיעו היישר מהים אל הצלחת.
אם זה נשמע קצת מוזר, זה דווקא הגיוני. פישינג לאב אלה מוראטה מתגאה בכך שהיא לא מסעדה סטנדרטית; המטבח החדשני שלה אמנם מבוסס על המטבח האיטלקי המסורתי, אך הוא מנסה לפרוץ גבולות, לחדש ולהעז בכל מנה. מכיוון שהתפריט מבוסס על דיג יומי, יכול מאוד להיות שמנה שטעמתם בביקור אחד, כבר לא תהיה בביקור השני.
התפריט של פישינג לאב אלה מוראטה מבוסס על מיטב התוצרת הימית והחקלאית של פירנצה והסביבה. טריות הדגים ופירות הים מורגשת בכל, החל מההגשה הנפלאה והאסתטית ועד לטעמים הרעננים שכל נגיסה מתפקעת מהם.
האווירה המיוחדת במסעדה נועדה לחבר בין חווית האוכל לחווית הים, לא סתם המקום נקרא פישינג לאב (מעבדת הדיג). האורחים מתבקשים לייצר לעצמם את המנה ומחומרי הגלם הרצויים להם. בפישינג לאב, הדגים ומאכלי הים הם הכוכבים האמיתיים, וצוות המלצרים המקצועי מסייע להם בהרכבת המנה המושלמת.
הצוות של המסעדה מצהיר שהסועד האידיאלי בה הוא כזה שאינו מפחד להתנסות במנות חדשות, כזה שאוהב אוכל רחוב איכותי ושמנוני כאחד, אבל יותר מכך אוהב דגים ומאכלי ים טריים היישר מהמים. המסעדה מציעה מספר תפריטים לאורך היום בהתאם לשעות ולתוצרת הטרייה שהגיעה אליהם, כך שניתן לאכול במסעדה ארוחת בוקר, ארוחת צהריים, נשנוש קליל מלווה ביין מקומי איכותי או ארוחת לילה לאחר ערב של בילויים.
המלצה – נסו את הסלמון, המגיע עטוף בעץ המבשל אותו עד לכדי שלמות.