עיכוב בטיסה יכול לשבש תוכניות רבות ולגרום לתסכול רב. אבל האם ידעתם כי במקרים מסוימים, אתם זכאים לפיצוי כספי מחברת התעופה? חוק שירותי תעופה בישראל מעניק לנוסעים זכויות רבות, ובין היתר – הזכות לפיצוי במקרה של עיכוב משמעותי בטיסה. במאמר זה נפרט את השלבים שיעזרו לכם להגיש תביעה לפיצוי במקרה של עיכוב בטיסה.
איך להגיש תביעה?
- אספו את כל המסמכים הקשורים לטיסה שעוכבה, לרבות, כרטיס טיסה, ואוצ'ר לבית המלון, ביטוח הנסיעות, צילום מסך של מסכי ההמראות והנחיתות בהם מופיעים שעת ההמראה המקורית ושעת ההמראה בפועל, קבלות על הוצאות כמו, אוכל, שתייה, לינה, נסיעות, תיעוד השיחות עם נציג חברת התעופה ומסמכים רלוונטיים אחרים.
- פנו לעורך דין העוסק בדיני תעופה ובקשו ייעוץ לגבי המקרה. ברוב המקרים הייעוץ ניתן ללא עלות.
- הגישו תביעה משפטית באמצעות עורך הדין בבית משפט לתביעות קטנות או בבית משפט רלוונטי. לקבלת מידע נוסף על פיצוי עקב עיכוב בטיסה לחצו כאן.
כיצד תדעו אם אתם זכאים לפיצוי?
טיסות של חברות תעופה ישראליות של וחברות זרות היוצאות או מגיעות לארץ מחויבות לשמור על חוק התעופה הישראלי. מדובר על חוק שנחקק בשנת 2,012 והובא לשולחן על ידי חבר הכנסת אחמד טיבי ולכן הוא נקרא כך. מטרת החוק היא להגן על זכויות הנוסעים בטיסות ולהבטיח כי הם יקבלו פיצוי הולם במקרה של ביטול טיסה, עיכוב משמעותי או שינוי בתנאי הטיסה שלא באשמתם. עורך דין בעל ניסיון הבקיא בחוק, יוכל לסייע לכם ולומר לכם אם אתם אכן זכאים לפיצוי.
הגדרת הזכויות בחוק טיבי
- פיצוי כספי – במקרה של ביטול טיסה או עיכוב משמעותי ,הנוסע זכאי לפיצוי כספי אשר גובהו נקבע בהתאם למרחק הטיסה ולמשך העיכוב.
- שירותים נוספים – בנוסף לפיצוי הכספי, הנוסעים זכאים לשירותים נוספים, בדומה לשובר עבור מזון ושתייה, לינה עד למועד הטיסה החדש ולהסעה משדה התעופה ואליו.
- מידע מעודכן – חברת התעופה חייבת לספק לנוסעים מידע מדויק ומפורט על הטיסה, על כל שינוי בה ועל הזכויות של הנוסעים. למשל, יש להודיע 14 יום מראש על עיכוב או ביטול טיסה ושבוע מראש על טיסה חלופית בתנאים מסוימים.
- החזר כספי – הנוסעים זכאים להחזר כספי עבור שירותים שלא ניתנו, כגון טיסה שלא בוצעה.
מתי מגיע לי פיצוי על פי חוק התעופה?
- ביטול טיסה – אם הטיסה בוטלה פחות מ-14 יום לפני המועד המתוכנן להמראה.
- עיכוב משמעותי – אם הטיסה התעכבה יותר מ-3 שעות בהמראה או בנחיתה.
חשוב לציין ,כי אין זכות לפיצוי במקרים של "נסיבות חריגות" שאינן בשליטת חברת התעופה, כגון תנאי מזג אוויר קיצוניים, מקרי חירום או שביתות.
לסיכום, ככל שתקדימו לקבל ייעוץ מעורך דין, כך תדעו אם מגיע לכם פיצוי וכיצד להגיש את התביעה.