פיצה נחשבת לאחת המנות הפופולריות ביותר ברחבי העולם. רובינו אוהבים פיצות. ילדים ומבוגרים כאחד. במדינה שלנו, אנשים רבים מתאמנים ולכן, כמות החלבון שאנו מכניסים לגוף היא חשובה מאוד. אנחנו נדבר קצת על הפיצות שאיטלקים אמיתיים מכינים ונראה האם הם מכניסים הרבה חלבון לפיצות שלהם או לא. אנחנו נדבר על החשיבות של חלבון וניתן לכם מתכון להכנת פיצה מלאה בחלבונים. אז בואו נתחיל!
החשיבות של חלבון
חלבונים חשובים לגוף שלנו. אחד היתרונות של חלבון הוא שהוא מסייע בבנייה ובשיקום של שרירים. במהלך האימון, נגרמים נזקים קטנים לשרירים והחלבון מסייע בבנייה ובשיקום שלהם – מה שמוביל לעלייה בכוח ובמסה השרירית. דבר חשוב מאוד לאנשים שמתאמנים.
יתרון שני שיש לחלבון – הוא תורם לתחושת שובע. כך יהיה יותר קל לשלוט במשקל שלנו. לבסוף, חלבון גם תומך במערכת החיסונית. אם המערכת החיסונית שלכם תהיה טובה, יהיה יותר קל לגוף שלכם להילחם במחלות. כל אלו הן הסיבות למה כל כך חשוב לאכול חלבונים ביום יום שלנו!
אז, האם איטלקים מכניסים הרבה חלבון לפיצה?
באיטליה, הכנת פיצה מתבצעת בסגנון מסורתי. בסגנון מסורתי, חלבון אינו תופס מקום מרכזי. הפיצה הקלאסית כוללת בדרך כלל בצק, רוטב עגבניות, גבינה ותוספות מגוונות. ניתן להוסיף לפיצות תוספות חלבוניות כמו לדוגמה פפרוני, טונה, ביצה, סלמון ועוד – וכך בעצם להוסיף חלבון לפיצה. בסופו של דבר, החלבון בפיצה האיטלקית הן התוספות שמוסיפים מעליה.
אתר Proteins
אתר Proteins הוא אתר אשר נוסד על ידי טל ועומרי, שני חברים אשר שוחחו רבות על נושאים כמו גוף, בריאות וכושר. במהלך שיחות עם חברים נוספים, הם זיהו כי יש חוסר במידע מדויק על תזונה בריאה, במיוחד עבור מתאמנים ישראלים. המידע הקיים באינטרנט לא תמיד היה ברור, ולכן הם רצו ליצור מקור מידע אמין ומקיף. המאמרים באתר נכתבו במטרה לספק תשובות מפורטות למתאמנים. המטרה של אתר Proteins היא לעודד אנשים לאמץ תזונה בריאה ומאוזנת, מתוך הבנה שהשקעה בבריאות היא השקעה בעצמם.
פיצה חלבון
אז, אם חשוב לכם לאכול חלבון, אנו ניתן לכם המתכון להכנת פיצה חלבון – מתכון אותו תוכלו למצוא במפורט באתר Proteins. הפיצה המדוברת היא פיצה חלבון קוטג'. אופציה מצוינת למתאמנים ולמי שמעוניין להוסיף חלבון לתזונה דלת קלוריות. המתכון כולל גביע קוטג' 5% שומן, קמח ללא גלוטן, ביצים, גבינה צהובה ורוטב פיצה.
תחממו את התנור שלכם ל-180 מעלות. לאחר מכן יש לערבב את החומרים וליצור בצק דק. לאחר אפייה של 30-35 דקות, מוסיפים את הרוטב והגבינה ומחזירים לתנור לעוד 3-5 דקות. תוכלו להוסיף על הפיצה חלבונים נוספים כגון טונה או כל חלבון אחר. וזהו, הפיצה מוכנה!
לסיכום
רוב האנשים אוהבים פיצות – אבל מה לעשות כאשר מדובר באנשים שרוצים לשמור על תזונה בריאה? בפיצה הקלאסית של האיטלקים אין הרבה חלבון ולכן, חשוב שתכירו את אתר Proteins. באתר הזה תוכלו למצוא מתכון להכנת פיצה מלאה בחלבון. חלבון חשוב לתפקוד הטוב של הגוף שלנו ולכן, אנו ממליצים לכם להשקיע מחשבה בכמות החלבון שאתם מכניסים לגוף.