השם של מסעדת הוסטריה אוסוטוסופרה ללא ספק שובר שיניים, אבל לפי הביקורות – כל שאר הדברים בה עושים רק נעים בפה. הוסטריה אוסוטוסופרה היא מסעדה איטלקית עם אוכל מסורתי בטוויסט מודרני ששמה דגש על פרודוקטים מקומיים, איכותיים וטריים.
המקום נפתח בשנת 2017 ולפי הבעלים, הם רצו לתת לסועדים אווירה של מסעדה וניציאנית טיפוסית עם אוכל גורמה, שירות ברמה גבוהה ועדיין לשמור על מחירים סבירים.
מתוך הרצון להגיש אוכל מושקע שמקבל את מירב תשומת הלב, התפריט של הוסטריה אוסוטוסופרה לא ארוך במיוחד. אבל בתמורה, כל מנה זוכה למקום של כבוד במטבח ולהרבה מחשבה. סיבה נוספת להחלטה להגיש מספר לא גדול של מנות היא הרצון להימנע מלאחסן מצרכים במקרר. בהוסטריה אוסוטוסופרה מאמינים שבכל יום צריך לבשל עם הסחורה שהגיעה היום. אין מקום על הצלחת לדג, בשר או אפילו ירק שהגיע אתמול או שלשום.
המקום מגיש אוכל איטלקי עם דגש עם פירות ים. כמה דוגמאות מעוררות תאבון מהתפריט כוללות, למנת פתיחה, תחתית ארטישוק עם גבינת עזים זהובה עם עשבים וג’ינג’ר, שוחה בקרם גזר. או טרטר סלמון עם גווקמולי ופסיפלורה. לאחר מכן, אפשר להזמין למנה ראשונה ספגטי סרטנים, ריזוטו דלעת בפונדו גורגונזולה, או רביולי ריקוטה ותרד עם מסקרפונה וגרידת לימון. כדאי גם להשאיר מקום לעיקריות, שם מככבות דג בס עם רטטוי, זיתים ועגבניות שרי, לחי בקר מבושל 8 שעות עם פירה סלרי בצד או כבד ופולנטה בסגנון ונציאני.
צמחונים, טבעונים וגם רגישים לגלוטן לא צריכים לדאוג, יש גם מנות שהותאמו עבורם.
המקום פתוח בכל ימות השבוע. ארוחת הצהריים מוגשת בין 12:00 ל-14:30, וארוחת הערב בין 18:00 ל-22:00. בימים רביעי וחמישי המקום פתוח רק בשעות הערב.
הוסטריה אוסוטוסופרה היא אחת המסעדות הפופולריות בוונציה והיא זוכה לביקורות חמות במיוחד, אז אם אתם מתכננים לסעוד במקום, מומלץ להזמין מקומות מראש. אפשר לעשות זאת גם דרך אתר האינטרנט של המסעדה.