הפיצריה הישנה של מיקלה – זה שם של מקום שללא ספק יוצר ציפיות. גם פיצריה באמצע נאפולי וגם כל כך הרבה ניסיון שהיא קיבלה את התואר "ישנה"? זאת לא יכולה להיות סתם עוד פיצריה.
ובאמת, לא מדובר פה על עוד פיצריה אחת מיני רבות. הפיצריה הישנה של מיקלה עשתה לעצמה שם והיא מופיעה בלא מעט כתבות, תכניות ורשימות מומלצים שנכתבו על נאפולי. על קירות פיצריה תלויות גם תמונות של מפורסמים אוכלים בהנאה את הפיצה של מיקלה.
הפעם הראשונה שבה מיקלה הדליק את התנור היתה בשנת 1870, ומאז דורות על גבי דורות במשפחה ממשיכים לאפות את אותן הפיצות. ליתר דיוק, את אותן שתי הפיצות, כי זה בדיוק מה שיש בתפריט – שתי פיצות. וכנראה שזה בדיוק מה שצריך, כי זה מספיק כדי לגרום ללקוחות לבוא שוב ושוב.
כמו שניתן להבין, המקום של מיקלה נותן כבוד למסורת, חש את האחריות שמגיעה איתה ולא בורח ממנה. "יש לנו פיצה נפוליטנית והיא כבר מושלמת. אין לנו סיבה לשנות אותה" מסבירים במסעדה ומבטיחים לעשות כל מה שצריך כדי לשמר את המסורת של הפיצה הזאת. ואין ברירה, חייבים להעריך את מי שמוכן לצאת למלחמה כדי להגן על פיצה.
הפיצריה הזאת היא אופציה לגיטימית לארוחת צהריים, ערב וכנהוג בפיצריות ברחבי העולם – גם לארוחת לילה אחרי בילוי ראוי. אפשר לבחור בין לשבת בשולחן ולקבל שירות לבין לבקש מגש לטייק אוואי ולאכול מול במלון או מול הנוף העירוני של נאפולי.
בגלל שמדובר בפיצריה שעשתה לעצמה שם ברחבי נאפולי ובכלל בעולם, סביר שתתקלו בתור בכניסה למקום. זה משהו שכדאי לקחת בחשבון ולהגיע למיקלה קצת לפני שנהיים רעבים ממש. המקום פועל בכל יום בין השעות 11:00 ל-23:00. בימי ראשון – סגור.