לא רחוק מהעיר אגריג'נטו שבדרום סיציליה יש עוד עיר, אקרגאס שמה. מדובר בעיר מרשימה למדי, יוונית מאד ובעיקר – עתיקה. אקראגס נוסדה במאה השישית לפני הספירה והיא היתה עיר מרכזית מאד בקולוניה היוונית שקמה באזור שהיום הוא סיציליה – ומאז היא נמחקה ונהרסה כמעט כליל על ידי כל כובש שהגיע לסביבה (והרבה כובשים הגיעו לסביבה. בכל זאת, אזור אטרקטיבי). היא נבנתה כמה פעמים, אבל בכל פעם גורלה היה דומה – והעיר הושמדה.
כראוי למרכז עירוני שוקק חיים וחשוב, הוקמו בו כמות מכובדת מאד של מקדשים. זה בגלל שבתרבות היוונית היו אלים רבים וכל אחד היה זקוק, כמובן, למקדש משל עצמו. למרות שהעיר העתיקה הזאת לא הצליחה ברובה להשתמר, שמונה מקדשים שונים הצליחו לשרוד את פגעי הזמן ולהישאר כעדות לתרבות המרתק שהתקיימה באזור לפני כ-2,500 שנה.
לא כל המקדשים השתמרו באותה מידה, חלק נותרו כמעט ללא פגע, אחרים דרשו עבודת שיקום והשלמה אינטנסיבית למדי, אבל התוצאה הסופית היא אתר ארכיאולוגי מרתק שנכנס בשנת 1997 לרשימת אתרי המורשת העולמית של ארגון אונסק"ו של האו"ם.
המקדש העתיק ביותר במתחם הוא לאל הרקולס והוא גם הראשון שרואים כאשר נכנסים אליו. המקדש הגדול ביותר הוקדש דווקא לאל זאוס. אבל אף אחד מבין שני האלים לא היה בר מזל מספיק כדי שהמקדש לכבודם ישמר כמו שצריך. זה דווקא מקדש קונקורדיה שהשתמר כמעט לחלוטין והוא נראה שלם ומרשים מאד.
בנוסף יש באתר מקדשים אחרים שרק חלקים מהם עדיין עומדים, למשל מקדש שהוקם לאל יופיטר ומקדש הדיוסקורם. ממקדש ג'ונו, לעומת זאת, נשקף נוף מעולה של האזור כולו, אם רק תשקיעו את המאמץ בלעלות את המדרגות שמובילות אליו.
עמק המקדשים נמצא על רכס (מה שמרמז שעמק המקדשים לא נמצא בדיוק בעמק, אבל זה השם והוא כבר תפס) ממנו יש תצפית נהדרת לעבר הים. האזור כולו מוקף עצי זית, מה שעוזר מאד בתקופת הקיץ החמה. כניסה לאתר עולה 10 אירו לאדם וכדאי להיעזר במפות שמחולקות בכניסה ובהסברים המוקלטים שמפרטים על עברו ומצבו של כל מקדש.